Paprikás-fetasajtos tészta

tesztaebedA fogyókúrázók többsége úgy gondolja, hogy le kell mondania a tésztából készült ételekről a fogyókúra idején.
Ha te is szereted a tésztákat, akkor számodra van egy jó hírem!
A fogyókúra ideje alatt is lehet tésztát enni.:)
A legjobb ha teljes kiőrlésű tésztát választasz, vagy ahogy nagyanyáink is tették saját magad gyúrod a tésztát, de ha egyik sem megoldható akkor hagyományos tésztából is elkészítheted csak ügyelj a mennyiségre.

Egy igazán laktató, mégis fogyókúrás tészta a…
 

Paprikás-fetasajtos tészta

 
Hozzávalók:

  • 8 db paradicsom
  • 3 teáskanál kakukkfű
  • 4 db fokhagymagerezd
  • 4 db piros húsú paprika
  • 25 dkg tészta
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 4 db narancs frissen facsart leve
  • Ízlés szerint rómaikömény, só és bors
  • 12 dkg fetasajt

 

Hogyan készítsd el?

A tésztát a szokásos módon kifőzzük.  Miközben fő a tészta a kockára vágott paprikát az olajon 1-2 percig sütjük , majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a zöldségalaplét, a frissen facsart narancslevet, a római köményt, a kakukkfüvet. Ízesítjük sóval, borssal és fedő nélkül kb. 5-7 percig főzzük.
A kész szószunkat összekeverjük a tésztával, tányérokba szedjük, tetejére fetasajtot morzsolunk és már készen is van a gyors, laktató mégis fogyókúrás ebédünk.

A recept 4 személyre szól,  adagonként kb. 405 Kcal.

Egészségetekre! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük