A fogyókúrázók többsége úgy gondolja, hogy le kell mondania a tésztából készült ételekről a fogyókúra idején.
Ha te is szereted a tésztákat, akkor számodra van egy jó hírem!
A fogyókúra ideje alatt is lehet tésztát enni.:)
A legjobb ha teljes kiőrlésű tésztát választasz, vagy ahogy nagyanyáink is tették saját magad gyúrod a tésztát, de ha egyik sem megoldható akkor hagyományos tésztából is elkészítheted csak ügyelj a mennyiségre.
Egy igazán laktató, mégis fogyókúrás tészta a…
Paprikás-fetasajtos tészta
Hozzávalók:
- 8 db paradicsom
- 3 teáskanál kakukkfű
- 4 db fokhagymagerezd
- 4 db piros húsú paprika
- 25 dkg tészta
- 4 teáskanál olívaolaj
- 4 dl zöldségalaplé
- 4 db narancs frissen facsart leve
- Ízlés szerint rómaikömény, só és bors
- 12 dkg fetasajt
Hogyan készítsd el?
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. Miközben fő a tészta a kockára vágott paprikát az olajon 1-2 percig sütjük , majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a zöldségalaplét, a frissen facsart narancslevet, a római köményt, a kakukkfüvet. Ízesítjük sóval, borssal és fedő nélkül kb. 5-7 percig főzzük.
A kész szószunkat összekeverjük a tésztával, tányérokba szedjük, tetejére fetasajtot morzsolunk és már készen is van a gyors, laktató mégis fogyókúrás ebédünk.
A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 405 Kcal.
Egészségetekre! 🙂