A jó hír, hogy igen ehetünk pizzát a fogyókúra ideje alatt is.
Sőt nálunk hagyománya van a pizzasütésnek így farsang táján. Összeverbuváljuk a csapatot, mindenki saját egyéniségéhez mérten farsangi jelmezt ölt és kezdődhet a buli! Pizzasütéssel! 🙂 Közösen elkészítjük a tésztát és a feltétet, aztán ha elkészül együtt is faljuk be az egészet.
Ha Te is szereted a pizzát akkor itt egy jó kis recept amit nyugodtan elkészíthetsz a fogyókúra során is. 🙂
Fogyókúrás pizza
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- 1-2 teáskanál olívaolaj
- Ízlés szerint tengeri só
Feltét:
- 6 db gomba
- 2 db zsenge cukkini
- 6-8 szem koktél paradicsom
- Olívaolaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- Ízlés szerint tengeri só, bazsalikom, kakukkfű
- Kb. 10 dkg Parmezán sajt
Hogyan készítsd el?
Az élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszt, az olívaolaj és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Ha van robotgépünk akkor azzal, ha nincs akkor kézzel jól kidolgozzuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amíg a tésztánk kel van idő elkészíteni a feltétet. A koktélparadicsomokat félbe, a cukkinit karikára,a gombákat vékony szeletekre vágjuk.
A felaprított zöldségeket befűszerezzük, közben az olívaolajt összekeverjük a zúzott fokhagymával.
A megkelt tésztát négy felé osztjuk, kerek formát nyújtunk belőle, majd tepsibe tesszük. Megkenjük a fokhagymás olívaolajjal, ráhalmozzuk a fűszeres zöldségeket, megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 339 Kcal és 44 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂