Ismerkedjünk meg az eszközökkel – Második a Step Pad

Mi is a Step Pad?
Step pad vagy más néven aerobic lépcső. Előnye: állítható magasság – zsírégetés fokozásához, a hatékonyabb alakformáláshoz; biztonságos használat; nagy teherbírás; könnyen tisztítható; csúszásmentes kialakítás, többféle szín.
Egyszerű eszköz az állóképesség javítására, fejlesztésére, lakásunkba lépcsőt varázsolhatunk, melyen sokféle gyakorlatot végezhetünk, ha pedig zenét hallgatunk közben, kifejezetten élvezetes is lehet az edzés. Előnye: Nemcsak a lábakat edzi, hanem állóképesség-fejlesztő hatásával a szív- és érrendszert erősíti. Könnyen kezelhető, egyszerűen végrehajtható gyakorlatokat tesz lehetővé.


eszkozok_steppad1_jarabik_marta_fogyokurablog (2)

A step-aerobic elengedhetetlen eszköze kiválóan alkalmas a fenék, a comb és a vádli formálására, segíti a zsírégetést, és erősíti a szív- és érrendszert. Jól helyettesítheti a taposógépet, hiszen hasonló mozgás végezhető a segítségével, bár ebben az esetben a padra való fellépésen van a hangsúly. Kis helyen is elfér, szétszedve aránylag könnyen tárolható, és bárhol használhatjuk, ahol elegendő helyünk van a fel-le lépegetésre.

Mi az a Step-aerobic?
Az aerobic egyik legnépszerűbb változata a step-aerobic. Gyors elterjedését a lépcsőn végzett gyakorlatokkal elért magasabb kalória-felhasználásnak, zsírégetésnek köszönheti. Az egyszerű alap-mozgásanyag, a fel- és lelépések könnyen elsajátíthatók. Természetesen itt is vannak már nagyobb mozgáskoordinációt igénylő órák. Megkülönböztetünk kezdő, középhaladó és haladó csoportot. A szintek akárcsak a sima aerobicnál a koreográfia, a lépéskombinációk összetételének nehézségétől, a zene tempójától, illetve az óra végi erősítés (ha van) mennyiségétől, milyenségétől függenek.

eszkozok_steppad1_jarabik_marta_fogyokurablog (3)

Az step-aerobicnak különböző alfajai alakultak ki. Az egyik a step double. Ez egy két step-padra tervezett óratípus, amely 1993-ban Texas államból indult világhódító útjára.
Népszerűek lettek a kombinált órák a step erősítés és a step súlyzós. A kettő között mi a különbség? A step erősítés órán van koreográfia, amely mellett kifejezetten a lépcső használatával végezhető erősítőgyakorlatok is szerepelnek. A step súlyzós órán már nincs koreográfia, csak a kisebb kézi súlyokkal nehezített erősítés.
A kombinált órák közt a legösszetettebb a step-kör, ahol a koreográfia-erősítés-nyújtás egymást váltva, többször ismételve szerepel. Ez az óratípus az izom erő-állóképesség fejlesztésére szolgál.
A legutolsó divat, a step kick, ez egy a kick boksz elemeivel ütések és rúgások ötvözött step-óra.

Neked már van otthon step padod?

A sport életforma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük