XXIII. Vásárhelyi-Maraton Családi Futófesztivál

A Vásárhelyi Félmaraton Futófesztivált immár 23. alkalommal rendezik meg a Kecskeméti (Petőfiváros) Vásárhelyi Pál Általános Iskola környékén. A rendezvény 2017. március 25-e /szombat/, rajtok: 10 órakor kezdődtek. Évek óta népszerű versenyt szívesen látogatják az amatőr és profi futni vágyó felnőttek és gyerekek. Népszerűek a gyerek futamok, ahol az óvódásoknak:300 m-t, az iskolások: alsó tagozatosai: 600 m-t, felső tagozatosai: 1200 m-t futnak. Felnőttek választhatnak a 21 km, a 10 km, 5 km és a 2500 m versenyszámok közül.

Vásárhelyi futás_Jarabik Marta_fogyokurablog

Reggel 8:15-kor indultunk Tündivel, hogy legyen időnk a helyszíni nevezésre és az átöltözésre. 5 éve futottam itt utoljára, amikor kisebbik fiam még pocaklakóm volt;) így nem nagyon emlékeztem az útra. Telefonom iGO navigációjába beírtam a címet és indulás! Az út vidám beszélgetéssel telt el, megérkeztünk a navigáció szerint, de mi gyorsan megállapítottuk itt biztos nincs futóverseny.
Néztem a címet, sajnos rossz utcát írtam, gyorsan változtattam rajta és csak 10 percre voltunk 🙂 sikeresen és még időben érkeztünk.

Helyszíni nevezés, átöltözés, rajtszám feltétel, készítettünk egy vidám selfie-t és elérkezett a megnyitó, majd Anna néni beszéde (Superwomen csapattársam anyukája) ami mindenkit biztat a sport szeretetére.
Elindultunk a félmaratonra, 21 km 4 körben kellett teljesíteni, 1 kör 5250 m, körönként volt frissítő. Nagyon szép napos időnk volt végig, néha volt egy kis szellő, ami kellemesen hűsített. Minden kilométer jelölve volt, a város kis utcáin futottunk, minden kereszteződésnél álltak és segítettek merre kell haladni és biztatták a futókat, az autókat elterelték így nyugodtan biztonságban futottunk.
Sikeresen teljesítettük Tündivel a távot.:)

Vásárhelyi futás montazs_Jarabik Marta_fogyokurablog

A versenyről emlékbe kaptam egy pólót, ami megmarad nekem, a csomag többi része 2 db csoki a fiaimat illeti, az energiaital pedig szerda délelőtt Józsi bácsi fogja megkapni.

A sport életforma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük