Almás zabpelyhes süti

A fogyókúra során nagy kérdés, hogy ehetünk-e édességet. Szerintem fontos, hogy nem szabadunk lemondani a számunkra finom falatokról sem.

Ha van egy jó recepted meg kell próbálni picit átalakítani. Azaz a sima fehér lisztet helyettesítheted teljes kiőrlésű liszttel, zabpehellyel, zabkoprával.  Nem kell rögtön egy az egyben helyettesíteni, kezdetben csak kisebb mennyiségben használd, aztán mindig egy kicsivel többet keverj hozzá, így ki tudod tapasztalni, hogy mi az az arány amikor mind állagra mind ízre fincsi marad a kedvenc nasid.

A cukrot helyettesítsd  természetes édesítőszerekkel, a csokis, krémes sütik helyett és részesítsd előnybe a gyümölcsös változatukat.

Az almás zabpelyhes süti nagyon fincsi, próbáld ki ha kedvet kaptál valami fincsi fogyókúrás nyalánkságra! 🙂

 

Almás zabpelyhes süti

 

Hozzávalók:

  • kb. 60 dkg alma
  • 10 dkg zabpehely
  • 22 dkg tönkölyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál xilit
  • Kevés olíva olaj

 

Hogyan készítsd el?

Az almát meghámozzuk és lereszeljük,  meglocsoljuk frissen facsart citromlével. Hozzáadjuk a tojásokat a xilitet, a fahéjat és a citrom reszelt héját,  majd jól összekeverjük.
A tönkölylisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy külön edényben elkeverjük, majd a lisztes keveréket az ízesített almához adjuk és jól összedolgozzuk.
Az így kapott kevert tésztánkat kisméretű olajozott, lisztezett tepsibe öntjük és kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

1 szelet süti: kb. 119 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Húúú de jól hangzik!! A 7végén kipróbálom! 😀

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.