Fokhagymás csirke

Az egyik legsoványabb hús a csirkemell,  elkészítve nagyon száraz és íztelen tud lenni.
Pedig nagyon fontos, hogy a fogyókúra során is élvezzük az evést! Ne azért együk meg az ebédet mert az van mára előírva.

Édesanyámtól tanultam, hogy a csirkemell akkor lesz igazán szaftos, omlós, ízes ha az elkészítés előtt tejbe még jobb ha fokhagymás tejbe áztatjuk. Ezután bárhogy elkészíthetjük kedvünk szerint.

 

Fokhagymás csirke

 
Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl sovány tej
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

A tejbe elkeverjük a sót, borsot és a zúzott fokhagymát, ebbe tesszük a felszeletelt csirkemellfilét és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Másnap a csirkeszeleteket lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát lisztbe forgatjuk, majd felforrósított olíva olajban elősütjük.
Az elősütött hússzeleteket egy tűzálló tálba fektetjük, az áztatásra használt tejjel meglocsoljuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd lefedve 20 percig sütjük. Ezután fedő nélkül még pár percig pirítjuk. A sűrű mártásban lévő csirkemellet salátával tálaljuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként 265 Kcal, 10 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Elrontani nem lehet, kezdőknek is ajánlom. Biztos siker.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.