Narancskrémleves

Az egyik alapvető téli gyümölcs a narancs, mely tele van A- és B-vitaminnal, kalciummal, káliummal, vassal, brómmal, mangánnal. Napi 100 g narancslé fedezi a napi C-vitamin szükségletünket.
Fogyaszthatjuk gerezdre szedve, kifacsarva, kacsahússal vagy készíthetünk belőle  levest.
Levest mely könnyű és kalóriaszegény ezért a fogyókúra alatt is bátran fogyasztható.

 

Narancskrémleves:

 

Hozzávalók:

  • 1 liter zöldséges alaplé
  • 1 nagy darab narancshéj ( a belső fehér héj nélkül )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg ánizskaporgumó
  • 15 dkg tofu
  • Ízlés szerint só és bors

 

Hogyan készítsd el?

A narancsot jól megmossuk majd krumplihámozóval lehámozzuk a külső narancssárga színű héját, melyet felteszünk főzni 30 percre az alaplével.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, vöröshagymát és ánizskaporgumót, majd tovább főzzük legalább 45 percig.
Ezután kivesszük a narancshéjat és a levesünket rúdmixerrel összeturmixoljuk, majd beletesszük a tofut és addig turmixoljuk míg homogén selymes levest nem kapunk. Ízesítjük sóval, borssal, majd újra felmelegítjük.
Tálaláskor díszítjük ánizskaporággal és narancskarikával.

A recept 4 személyre szól, adagonként 60 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.