Nagyon finom, könnyű, alacsony kalória tartalmú, a fogyókúrádba is beilleszthető főétel.
A különlegességét a csirkecombokkal együtt sült alma adja, így már a köreted is megvan hozzá! Mivel én római tálba készítem zsiradékot nem rakok hozzá, a csirke az alma levében párolódik.
Variálható más gyümölccsel és elkészíthető zöldségekkel is.
Pikáns csirkecombok
Hozzávalók:
- kb. 50 dkg csirkecomb
- kb. 80 dkg alma
- Tengeri só, bors
- Frissen facsart citromlé
- Bazsalikom
- Mentalevél
Hogyan készítsd el?
A római tálat a szokásos módon előkészítem ( legalább fél órát kell áztatni hideg vízben a használat előtt ). Az almákat cikkekre vagy kockákra vágom és kb. a félét a római tál aljára halmozom.
Erre az almaágyra fektetem a sóval borssal fűszerezett csirkecombokat, majd megszórom apróra vágott zöld fűszerekkel (bazsalikom, mentalevél), a maradék almával beborítom, meglocsolom frissen facsart citromlével, lefedve kb. 30 perc alatt készre sütöm.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 222 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink