Ez az a főzelék fajta amelyik igencsak megosztott hírnévnek örvend. Van aki szereti és van aki rá sem bír nézni, de olyan nincs aki a kettő között lenne :-)!
Személy szerint az egyik kedvenc főzelék típusom, szívesen fogyasztom friss vagy fagyasztott ( télire mindig teszek el gyalult tököt a frigóba ) tökből egyaránt, kaporral és kapor nélkül, nekem még feltét sem kell hozzá!
Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 80 dkg gyalult tök
- kb. 4 dl víz
- 2 dl joghurt
- 1 kis fej hagyma
- Pirospaprika
- Kapor
- Tengeri só, bors
Hogyan készítsd el?
A hagymát apróra vágva üvegesre párolom, majd a tűzről levéve megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel és bele teszem a gyalult tököt. Sózom, borsozom és puhára főzöm.
Ezután a joghurtba elkeverem az apróra vágott kaprot és a főzelékbe öntöm, még egyszer jól átforralom és már tálalom is! 🙂
A recept 4 személyre szól, a tökfőzeléket fogyókúra során is bátran fogyaszthatod, mert egy adag belőle kb. 140 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂