Paradicsomos omlett juhsajttal

Ha Te a Reggeli nélkül nem indulok útnak” táborába tartozol akkor ezt a reggelit neked találták ki.
Ha Te nem vagy híve a bőséges reggelinek akkor fogyaszthatod ebédre vagy korai vacsorára a paradicsomos omlettet juhsajttal.

Miért jó a fogyókúra ideje alatt  ez a reggeli?

Mert a paradicsom tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a tojás remek fehérjeforrás, a juhsajt pedig magas D-vitamin tartalmáról híres. 🙂

 

Paradicsomos omlett juhsajttal

 

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 1,5 dl sovány tej
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg juhsajt
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított fűszerkeverék ( ízlés szerint )
  • Ízlés szerint tengeri só és bors

 

Hogyan készítsd el?

 

A paradicsomokat felkarikázzuk, a juhsajtot kisebb darabokra tördeljük. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a tejet, a fűszereket, a sót és a borsot.
Egy serpenyőben felmelegítünk 1 teáskanál olíva olajat, majd a felvert, fűszerezett tojás 1/4 részét ráöntjük. Lassú tűzön sütjük pár percig, majd a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és megszórjuk juhsajttal fedő alatt 6-8 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük mind a 4 omlettünket, majd tányérra csúztatjuk, díszítjük paradicsommal és már tálalhatjuk is.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 300 Kcal, és 9 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük