Zöldséges tészta

A jó fogyókúra során nem érzel hiányt! Nem érzed azt, hogy ezt sem szabad, meg azt sem szabad.
Ha sikerül megtalálnod a számodra legideálisabb fogyókúrát, akkor az már nem is fogyókúra hanem életmódváltás, hiszen mindent megadsz a szervezetednek amire szüksége van, mégis elégedett vagy, hiszen az evés élménye is megmarad.

Ott van például a tészta. A tésztáról mindenki tudja, hogy szénhidrát, a szénhidrátról mindenki úgy tudja, hogy árt a fogyókúrának, pedig ez nem teljesen igaz. A fogyókúra alatt is lehet tésztát enni!
Pici odafigyeléssel, az adagok betartásával élvezhetjük a finomabbnál finomabb tésztás ételeket is.

 

Zöldséges tészta

Hozzávalók:

  • 15 dkg durum tészta
  • 30 dkg cukkini
  • 30 dkg padlizsán
  • 10 dkg gomba
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • kb. 3 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 db friss bazsalikom levél

 
Hogyan készítsd el?

A tésztát szokásos módon bő sós vízben kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük.
Míg a tészta fő a zöldségeket és a hagymát kockákra vágjuk, teflon serpenyőbe felhevített olajra dobjuk, tengeri sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal meghintjük picit megpirítjuk. Kevés zöldséges alaplével felöntjük és addig pároljuk míg a zöldségek kicsit roppanósra azaz “ressre” párolódnak, közben a levet teljesen elfőzzük.
A megfőtt tésztát összekeverjük a zöldségekkel, tányérra halmozzuk, tetejét díszítjük bazsalikom levéllel és jóízűen befaljuk! 🙂

A recept 4 személyre szól, adagonként: 254 Kcal.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.