A Gulyásleves a tartalmas levesek közé tartozik, ezért könnyen hihetjük azt, hogy a fogyókúra idején mellőznünk kell ezt az ételt. Ha Te is így gondolod, akkor számodra van egy jó hírem! A gulyásleves igenis fogyasztható a fogyókúrád alatt, sőt mivel nagyon laktató ezért ajánlott is, hiszen már egy adag is eltelít és a kalóriatartalma is alacsony.
Gulyásleves
Hozzávalók:
- 25 dkg sovány marhahús
- Kb. 30 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg sárgarépa
- 1 teáskanál pirospaprika
- Ízlés szerint őrölt kömény, őrölt bors és csípős paprika
- Tengeri só
- 1 db paradicsom
- 1 db tv-paprika
Hogyan készítsd el?
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk pár percig.
Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát és a kockára vágott marhahúst. Addig főzzük míg a marhahús félig megpuhul közben ha szükséges folyamatosan pótoljuk a vizet.
Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott burgonyát, a csípős paprikát és kb. 1 liter vízzel felengedjük. Az egészet puhára főzzük.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 254 Kcal.
Jó étvágyat hozzá 🙂
Permalink