Én bizony édes szájú vagyok! Nem azt mondom, hogy minden étkezést desszerttel zárok, de ha az ebédem mondjuk egy könnyű saláta volt, akkor szívesen és bűntudat nélkül eszem egy szeletet a kedvenc sütimből. Arra ügyelek, hogy főként saját készítésű, “alacsony” kalóriatartalmú , fogyókúrás süti legyen, olyan mint a zabkorpás piskóta!
Zabkorpás piskóta
Hozzávalók:
- 10 evőkanál zabkorpa
- 6 tojás
- 4 teáskanál Stevia por
- 10 evőkanál víz
- 1 teáskanál szalalkáli
- Pici olaj
Hogyan készítsd el?
A tojássárgáját habosra keverjük a Steviaval, majd hozzákeverjük a zabkorpát, a szalalkálit, a 10 evőkanál vizet, és óvatosan bele forgatjuk a tojásfehérje habját is.
A tepsit kiolajozzuk, ezzel megakadályozzuk, hogy a sütink leragadjon, beleöntjük a kevert tésztát és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Fontos: A sütési idő alatt ne nyissuk ki a sütőt!!
1 szelet zabkorpás piskóta: 68/ Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Ha szabad kérdeznem,Mi az a sztevia por.
Permalink
A Stevia egy természetes édesítőszer, melyről bővebben itt olvashatsz:
http://fogyokurablog.hu/eletmodvaltas/termeszetes-edesitoszerek
és itt is:
http://stevia.uw.hu/bolt/index.php