Őszi hűvös napokon szívesen készítek zöldségkrém levest, melyben egyesül a zöldségekben rejlő vitaminok, ásványi anyagok jótékony hatásai.
Gyorsan elkészíthető, krémes és nagyon fincsi. Próbáljátok ki mert 1 adag ebből a levesből mindössze 52 Kcal.
Zöldségkrém leves
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zeller
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg hagyma
- 2 evőkanál joghurt
- 16 dl zöldséges alaplé
- Ízlés szerint tengeri só, bors és petrezselyem
Hogyan készítsd el?
A zöldséges alaplében puhára főzzük a megtisztított és apróra vágott zöldségeket, majd belecsurgatjuk a joghurtot még picit átforraljuk, végül tálkákba szedve apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A recept 4 személyre szól.
Jó étvágyat hozzá! 🙂