200 kilogrammos fogyás!

Sokan úgy érzik, hogy nekik bizony nem sikerül megszabadulni a felesleges kilóktól, ezért inkább bele sem fognak a fogyókúrába vagy csak akkor amikor már az életük a tét.

Így tett Paul Mason is aki közel az ötvenhez 445 kilót nyomott. Mason nem volt mindig kövér, de kamaszkorában elveszítette édesapját és ezt lelkileg nem tudta feldolgozni! Bánatát evéssel próbálta kompenzálni és tette ezt addig, míg súlyos ételfüggőség alakult ki nála.

A férfi szinte egyedül, a négy fal között élte életét.  A lakásában a használati tárgyait mint például az ágyát, a wc-jét mind mind meg kellett erősíteni, hogy elbírja extrém súlyát. Mivel már járni sem tudott, ezért napjait az ágyban tv nézéssel, internetezéssel és evéssel töltötte.

Napi 20.000 kalóriát vitt be szervezetébe, ami nemcsak életmódjához képest volt borzalmasan sok, mivel  ennyi kalória 8 férfinek is elegendő lett volna.

Mason életét az mentette meg, hogy orvosai javaslatára beleegyezett egy gyomor-bypass műtétbe.
A műtét lényege, hogy a gyomor felső szakaszán gyomorgyűrű segítségével egy kis erszényt hoznak létre, mely sokkal kevesebb táplálékot képes befogadni mint a gyomor teljes űrtartalma, azaz már jóval kevesebb táplálék bevitel után is teltségérzet alakul ki. Az újabb teltségérzet akkor jelentkezik amikor a bevitt táplálék továbbhalad az erszényből a gyomor alsó szakaszába.

A híradások szerint a férfi a műtét és diéta segítségével mára 200 kilótól szabadult meg!

 

 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük