Én bizony nagyon szeretem az édességet és időnként el is csábulok.
Fontosnak tartom, hogy ilyenkor is kordába tudjam tartani a bevitt kalória mennyiséget és azt, hogy milyen az édesség minősége.
Szeretem magam elkészíteni azt a nasit amit megeszem. Így elkerülöm, hogy egy cukrászda vagy pékség mellett elhaladva kísértésbe essek, hiszen otthon ( vagy táskámban ) vár a fincsi saját készítésű fogyókúrás süteményem amit nem cserélnék le semmiért! 🙂
Próbáld ki ezt a gyorsan elkészíthető fogyókúrás édességet, így Neked sem lesz bűntudatod ha befalsz belőle egyet-kettőt!
Zabkosárkák
Hozzávalók:
- 15 dkg zabkorpa
- 15 dkg zabpehely
- 2 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg olíva olaj
- 5 dl sovány tej ( lehet növényi tej is )
- 10 dkg idény gyümölcs ( bármi ami otthon van : körte, alma, bogyós gyümölcs)
- 1 késhegyi szódabikarbóna
- Ízlés szerint őrölt fahéj, természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
Egy tálba kimérem a zabkorpát, a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a szódabikarbónát és a természetes édesítőszert, egy másik tálba a folyékony hozzávalókat öntöm.
A zabkorpás keveréket fokozatosan hozzákeverem a folyékony hozzávalókhoz, amikor már jól összeállít a kevert tésztám. A megtisztított, szükség esetén összedarabolt gyümölcsöt is beleforgatom.
Kibélelt muffin formába egyenletesen elosztom és kb. 170 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütöm.
A receptből 12 db lesz, darabonként kb. 144 kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
A 2 dkg oliva olajat hogy kell érteni?
Permalink
Szia Tubó,
Mérlegen szoktam lemérni a hozzávalókat. A 2 dkg olajat is. 🙂
Permalink
Most ismerkedem a zabkorpával. Édes meglepetés volt a zabkása. Ezt is kipróbálom.