Zöldbableves

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Nagyikám minden évben jól megpakolja a fagyasztó ládát saját termesztésű zöldséggel, gyümölcscsel.
Ezt a család így tavasz kezdetére már jól kifosztja, de nálam még akad egy-egy zacskónyi borsó, zöldbab.

szervezetünk ilyenkorra már kellőképpen ki van éhezve a friss zöldségekre. Igaz a fagyasztott mégsem olyan mintha most szedtük volna le a kertben, de azért mégis fincsi fogyókúrás levest készíthetünk belőle! 🙂

Zöldbableves

Hozzávalók:

  •  40 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Ízlés szerint fűszerpaprika
  • 1 dl sovány tejföl
  • 1 evőkanál tejföl

 

Hogyan készítsd el?

Az olívaolajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a zöldbabot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és tengeri sóval ízesítjük.
Amint a zöldbab megpuhul behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, még egyet forralunk rajta és már készen is van a fincsi fogyókúrás levesünk.

A leves 4 személyre szól, adagonként 138 Kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük