Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Nagyikám minden évben jól megpakolja a fagyasztó ládát saját termesztésű zöldséggel, gyümölcscsel.
Ezt a család így tavasz kezdetére már jól kifosztja, de nálam még akad egy-egy zacskónyi borsó, zöldbab.
A szervezetünk ilyenkorra már kellőképpen ki van éhezve a friss zöldségekre. Igaz a fagyasztott mégsem olyan mintha most szedtük volna le a kertben, de azért mégis fincsi fogyókúrás levest készíthetünk belőle! 🙂
Zöldbableves
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldbab
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olívaolaj
- Ízlés szerint fűszerpaprika
- 1 dl sovány tejföl
- 1 evőkanál tejföl
Hogyan készítsd el?
Az olívaolajon megpároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Beletesszük a zöldbabot, a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és tengeri sóval ízesítjük.
Amint a zöldbab megpuhul behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, még egyet forralunk rajta és már készen is van a fincsi fogyókúrás levesünk.
A leves 4 személyre szól, adagonként 138 Kcal és 16 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat kívánok! 🙂