A magyar konyha jellegzetessége, hogy a húsok mellé sült krumplit, törtkrumplit, főtt rizst, tésztát tálalnak fel.
Ha Te fogyókúrázol, akkor próbáld ki a Mediterrán zöldségkavalkád receptet, ami önmagában is nagyon finom, laktató és kalóriaszegény, de akár párolt vagy grillezett húsokhoz is bátran fogyaszthatod.
Mediterrán zöldségkavalkád
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 50 dkg cukkini
- 4-5 levél bazsalikom
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg paprika
- 20 dkg gomba
- 2 evőkanál olíva olaj
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
A padlizsánt és a cukkinit karikára vágjuk és enyhén besózzuk, addig állni hagyjuk míg a többi zöldséget előkészítjük.
A vöröshagymát félfőre, a zöldpaprikát karikára, a gombát cikkekre vágjuk.
Teflon serpenyőbe felmelegítjük az olíva olajat, rárakjuk a zöldségeket, ízesítjük apróra vágott bazsalikommal, borssal enyhén megpirítjuk.
Felöntjük egy kevés zöldsége alaplével és addig pároljuk míg a zöldségek meg nem puhulnak.
Akkor a legfinomabb ha a benne lévő zöldségek picit ropogósak.
A recept 4 személyre szól, adagonként 167 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Ez egy isteni étel, meglepetést okoztam vele a családnak, de nagyon jól sikerült. Köszike.