Ha egy igazán egészséges, de mégis fogyókúrás reggelire vágysz akkor készítsd el a Narancsos zabkását.
A zabkása egyik fő alkotórésze a zabkorpa, mely jótékony hatása a magas rosttartalmában rejlik.
Védi a gyomor és a bélrendszer nyálkahártyáját, csökkenti a szénhidrát és zsírok felszívódását és az éhségérzetet.
Elkészítéséhez pedig mindössze 15 percre van szükség így a későn kelők is el tudják készíteni a nagy reggeli rohanásban! 🙂
Narancsos zabkása
Hozzávalók:
- Fél liter sovány tej ( lehet növényi tej is )
- 1-2 csésze zabkorpa vagy zabpehely
- 2 db narancs
- 1 teáskanál fahéj
- Méz vagy más természetes édesítőszer ízlés szerint
Hogyan készítsd el?
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabkorpát vagy zabpelyhet és addig főzzük míg tejbegríz állagú kását nem kapunk. Hozzákeverjük a természetes édesítőszert és a narancsok frissen facsart levét.
Tányérra tesszük megszórjuk fahéjjal, díszítjük narancsgerezdekkel.
A recept 4 személyre szól, adagonként: 270 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Remélem, ez segít!
Permalink