Szezámtej házilag

Amikor először hallottam a szezámtejről bizony kétkedve fogadtam. Nem tudtam elképzelni, hogy ezekből az apró magokból hogyan lesz „tej”.
Mivel szeretem kipróbálni az újdonságokat ezért belevágtam és mondhatom kellemesen csalódtam a végeredményben.

Egy krémes, tej állagú italt kaptam aminek íze megegyezett a szezámmag ízével, de ahogy elkezdtem ízesíteni mézzel fincsi növényi tejet kaptam, mely tele volt az apró magocskákban található ásványi anyagokkal, vitaminokkal (  Kálcium ( 3 x annyit mint az állati eredetű tejben ),  magnézium,  mangán, cink, réz, vas, foszfor, B1 és E vitamin, rost és fehérje ).
 
Hozzávalók:

  • Szezámmag
  • Víz ( lehetőleg tisztított )
  • Ízesítéshez természetes édesítő ( pl. méz, juharszirup, datolyacukor )

Hogyan készítsd el?

A szezámmagot áztasd be lehetőleg egész éjszakára, másnap szűrd le és tedd a nedves magokat turmixgépbe. Önts rá vizet és jól turmixold össze. Az így kapott masszát szűrd át sűrű szűrőn vagy nylonharisnyán keresztül. Jól nyomkodd ki, hogy minden cseppje átjöjjön a szűrőn és már ihatod is a szezámtejet ízesítve vagy ízesítés nélkül. Felhasználhatod még sütéshez, főzéshez, smoothie készítéséhez de készíthetsz belőle tejeskávét vagy kakaót is.

Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük