Az unalom bűnös gondolatokat szül

“Az unalom bűnös gondolatokat szül!”

Egy kedves doktornőtől hallottam ezt a mondást, aki rendszeres kivonult a kórház büféjébe mikor elfogytak a betegei.

Legtöbbször egy hatalmas rántott húsos szendviccsel és némi süteménnyel tért vissza, de hiába falta be a beszerzett elemózsiát ha nem volt munkája térült fordult és folyamatosan rágcsált valamit.Hol egy kis kekszet, hol egy kis gyümölcsöt, hol egy kis puffasztott rizst. Egyszóval bármit ami akkor éppen nála volt.

Először nem is tudtam mennyire igaza van, de amikor a tv előtt ülve majszoltam az aznapi csipsz adagomat rájöttem, hogy valóban unalmamban eszem. Valahogy nem kötött le a tv műsor így pótcselekvésként ettem pár falatot.  Nem ez volt az egyetlen amikor unalmamban tömtem a bucim.  Sokszor egy tál mogyoróval ültem le a számítógép elé és miközben chateltem a barátaimmal megettem egy zacskónyit a sós ropogtatnivalóból.

Néha térülünk fordulunk a lakásban és nincs kedvünk semmihez! Mit teszünk? Benyúlunk a hűtőbe és készítünk egy nagy adag szendvicset a vasárnapi ebéd után.

 

Ugye veled is előfordult már, hogy nem a korgó gyomrod miatt hamiztál?

 

A folyamatos nassolás súlyfelesleget eredményez. Először csak az övet kell lazábbra engedned a farmerodon, majd a gombot kell arrébb varrni a kabátodon, aztán már az egész ruhatárad le kell cserélni, mert a sok nasi miatt egyre nagyobb háj rakódik rád, ettől lusta és lomha leszel. A kedvenc üzletedben már nem találsz megfelelő méretű ruhát magadnak így kénytelen vagy a kevésbé divatos üzletekben vásárolni. A pasik a barátnőd után koslatnak téged pedig nagy ívben elkerülnek. Már nem bírod tartani a barátnőiddel a tempót, akik energikusak, mosolygósak és szinte folyton pörögnek.

 

Mit tegyünk, hogy elkerüljenek a bűnös gondolatok?

 

  • Ha éhes vagy felejtsd el a bekapok valamit című mondatot. Még akkor is add meg a módját az étkezésnek ha egyedül vagy. Terítsd meg az asztalt, a tányéron rendezd el úgy az ételt ahogy a vendéglőben teszik eléd, még akkor is ha csak egy szendvicsről van szó. Nemcsak a szánkkal a szemünkkel is eszünk.

 

  • Két étkezés között igyekezz elfoglalni magad, hogy messze elkerüljenek azok a bűnös gondolatok. Találj magadnak hobbit, sétálj vagy kerékpározz egyet, látogasd meg nagyszüleidet, barátaidat. Keresd meg azt a tevékenységet ami leköt és szívesen csinálod. Hidd el az evésről meg fogsz feledkezni és csak korgó gyomrod figyelmeztetése fog rá emlékeztetni.

 

  • Nem tudsz lemondani a nasiról? Akkor sincs gond csak ne cukros hizlaló ételekkel tömd magad. Készíts „gyümölcstányért”, pakolj rá mindenféle gyümölcsöt amit otthon találsz. Az almát magozd ki vágd fel cikkekre, a narancsot gerezdekre szedve rendezd el a tányéron, a kiwit karikázhatod, a görögdinnyét magozd ki és vágd kockákra stb. Persze ez sokkal macerásabb mint kibontani egy zacskó kekszet vagy egyéb nyalánkságot, de gondolj arra, hogy a barátnőd már megvette a legújabb farmerját, de ez a Te méretedben nem kapható.

 

  • Időnként bűnözz! Na ná, hogy Te is megeheted időnként a kedvenc sütidet, de ne minden nap és ne tonnaszámra. Tarts hetente egy napot amikor elmentek a barátnőkkel valahova és nyugodtan egyél azt amit szeretnél, de a mennyiségre figyelj. Legyen egy süti, vagy egy hamburger kóla és sült krumpli nélkül.

 

Ha most úgy gondolod, Te nem is nasizol sokat akkor vegyél egy kockás füzetet, vagy nyiss egy excel táblázatot és vezess nasi-naplót. Írd bele a főétkezéseidet és a közte elfogyasztott nasikat is, beleértve a cukros üdítők fogyasztását is. Nap végén nézd meg mennyi is csúszott le torkodon a eszem pár falatot címszó alatt. Hidd el meglepő eredmények születhetnek!

 

Te mikor és mennyit nasizol? Oszd meg velünk nasizási szokásaid!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük