Mozogjon a család

A gyerekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen a mozgás, a sport, a helyes táplálkozás. Az első hat-nyolc év meghatározó a gyerekek számára egész életükben.

jarabik_marta_mozogjon_a_csalad_fogyokurablog

A közös családi sport segít megmutatni a gyerekeknek, hogy a mozgás a teljes élet része, mely jókedvre deríti az egész családot. Időben kell elkezdeni! Együtt töltött sportos hétvégék, kisebb gyerekek nagyon élvezik a biciklis ülésben a kalandokat. Óvodáskortól már kisebb gyalogtúrákat is tervezhetünk, élvezni fogja az erdő magával ragadó illatát és hangját.

Saját élményeim:
Első gyermekem születése után másfél évvel, ha futni mentem jött velem a focipályára, amíg én futottam ő focizott és szaladgált. Mikor már tudott biciklizni kísért a járdán futás közben és ő diktálta nekem a tempót.
Nagyon sok családias hangulatú futó verseny van, ahol mindig gondolnak a gyerekekre. Ovis futam ez mindig olyan táv (300-400 m), amit biztos tudnak teljesíteni és egy örök élmény nekik. 🙂

Kerékpár a férjem kedvenc sportja. Már 2 gyermekünk volt, amikor a Tisza-tót egy verseny alkalmával körbe lehetett tekerni, férjem ezt választotta. Nagy fiam pedig 10 kilométeren indult én voltam a kísérője, úgy hogy a kicsi hátul ült a gyerekülésben.

jarabik_marta_mozogjon_a_csalad_fogyokurablog_2

A mozgás, a sport fejleszti a fizikai erőnlétet, a csontozat, izomzat megfelelő gyarapodását. Fontos szerepet játszanak a gyermek szociális képességeinek formálódásában. Egy versenyen tanulhatja meg az összetartás, a csapatszellem jelentőségét és megismeri annak nagyszerű élményeit, valamint tapasztalatot szerez saját korlátait és képességeit illetően is.
Ezek az ismeretek a sikeres felnőtt élet megalapozásához nélkülözhetetlenek.

A sport életforma! Sportolj te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük