Túlsúlyosság! Sport! Kezdés!

A sport elengedhetetlen a túlsúlyosság legyőzésében, már mindenki tudja, mert a csapból is ez folyik. De TE nem tudod, hogy is kezd el!
Fokozatosság – Rendszeresség – Életmód váltás – ez a három az alapja mindennek. 🙂
Túlsúlyossággal való küzdelem teljes étrend változással kezdődik, diéta formájában magunk is választhatunk vagy kérhetünk szakembertől segítséget.

tulysulyossag-sport-kezdes_fogyokurablog_1

Meg kell találnunk azt a mozgásformát, amely súlyunktól függően ideális nekünk, nem okoz nagy megerőltetést és örömmel végezzük.
Mit is mozogjak?

Soha, vagy évek óta semmit nem sportoltál és sok a felesleg, akkor érdemes sétával kezdeni a szabadban. Változatos terepen végezhető, először csak induljunk el otthonról a járdán 15-20 perc sétára, heti 2-3 alkalommal. Ezután ha már biztosak vagyunk magunkban jöhet egy kisebb túra hétvégén a szabadban, közeli kis erdőben. 🙂

Fokozatosság elvét betartva ezután nyugodtan induljunk el például: csoportos WALKenergie órára, ahol képzett oktató segítségével végig fogjuk tudni csinálni az órát. Ezen az órán nincs ugrálás, nincsenek szökkenések, ízület kímélő, zsírégető óra, ahol a zenével egy tempóra sétálunk.

tulsulyossag-sport-kezdes_fogyokurablog_2

A kilók szép lassan elkezdtek lefogyni rólunk, akkor kezdjünk az alakunk formálására gondolni. Válasszunk olyan tornát, mely átmozgatja teljes szervezetünket például: Total Body. Egy ilyen óra is bemelegítéssel kezdődik, majd változatos gyakorlatok izomcsoportonkénti bontásban követik egymást az óra végén a nyújtás sem maradhat el.

Rendszeresség, kitartás, akaraterő, mert minden fejben dől el! Bármilyen sportot választunk, a lényeg a rendszeresség. A kihagyott alkalmakat nem lehet bepótolni. Ha nincs időnk vagy erőnk, legalább tegyünk egy ütemes sétát, vagy végezzünk el otthon pár torna gyakorlatot, hogy ne veszítsük el a nehezen megszerzett fittséget.

Ne legyünk lusták, kényelmesek, befásultak ahhoz, hogy boldogabbak, fittek, csinosabbak, legyünk és végre változtassunk eddigi megszokott életünkön!

A sport életforma! Sportolj te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük