Az első alkalom

Az első alkalom, mindenben olyan izgalmas;) Így van ez a sportban is!
Soha nem felejtem el, amikor második gyermekem születése után újra kimerészkedtem futni egy közösségi futásra. Készültem rá, otthon futópadon hetente háromszor fél órát futottam. Biztos voltam benne, hogy letudok futni 5 km-t, csak az nem jutott eszembe, hogy én leszek az utolsó.;) Ismerjük a közmondást, „Utolsókból lesznek az elsők”. Ez egy örök motiváló emlék lett nekem!
Mindenkinek van az életében olyan időszak, amikor hosszú kihagyás után (kisbabánk született, munkahely váltás, családi okok) újra mozogni szeretnénk.

elso_alkalom_nyujtas_fogyokurablog

Pár jó tanács és ötlet, hogy kezd el a mozgást, hogy az izgalom ne menjen feledésbe:
1. Lelkileg hangolódj rá az edzésre: Fokozatosan kell ráhangolódni az új életformára, hogy elérjük kitűzött céljainkat. Testünknek idő kell ahhoz, hogy a nagyobb terhelést, erőkifejtést bírja. Néhány edzés után ne várjunk csodákat. Először az állóképességünk fejlődik, könnyebben futsz a gyerekek után vagy a kutya elől.:)

2. Fontos a fokozatosság: Először kezdjünk egy sétával, majd 30-40 percre emeljük az időtartamot. Nem szabad rögtön egy kemény órával vagy a legnehezebb súlyokkal kezdeni. Futás gondolatával játszunk? Kezdésnek kocogjunk 1 kört, majd sétáljunk 2 kört. Később 1 kör kocogás és 1 kör séta, majd folyamatosan emeljük a kocogást és csökkentjük a sétát. Azt tapasztaljuk, hogy egyre többet vagyunk képesek futni és a séta lesz a levezetés.

elso_alkalom_fuitas_fogyokurablog

3. Kitartás, ne add fel! Előfordul, hogy akadályokba ütközöl, de miért is kellene hanyagolni a mai edzést? Minden megoldható.:) Kifogás lehet a hideg, akkor menj, fitneszterembe ott meleg van. Kifogás lehet a meleg, akkor edz korán reggel. Kifogás lehet, hogy egyedül nincs kedvem, akkor járj csoportos órákra.

4. Nem a divat a lényeg, hanem a kényelem! Ne akadályozzon a mozgásban és ne szorítson sehol. Nálam mindig az első a kényelmes és sportnak megfelelő lábbeli. Hölgyeknél a következő egy sport melltartó legyen. Technika sport ruházat és sport zokni. Ne ess abba a hibába, hogy rengeteg időt pazarolsz el erre, inkább menj edzeni!

A sport hatására pozitív változások következnek be életünkben, élvezd, és ne félj elkezdeni, csupa izgalom.;)

A sport életforma! Sportolj te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük