Kedvet kaptál a futáshoz? Hajrá!

Bárki, bármikor, bárhol elkezdheti. 🙂 Hidd el nekem, a legnehezebb pillanat, amíg felveszed a futócipőt és kilépsz az ajtón. Ha már kint vagy onnantól már minden megy;)


kedvet kaptal a futasho_fogyokurablog

Türelem, eleinte nem probléma, ha többet sétálsz és kevesebbet kocogsz.
Kezdd így: 1 perc kocogás 2 perc séta vagy 1 kör kocogás és 2 kör séta, ezt ismételgetjük. Saci azaz Monspart Sarolta nekem egy példakép, ha versenyen vagyok és tudom, hogy fenn van a Nyugatinál a felüljárón és vár minket akkor, biztos pacsizok vele.
Így itt egy edzésterv teljesen kezdőknek és túlsúlyosoknak Sacitól: http://www.futanet.hu/eterv2/edzesterv/ot/kezdo_felev_ms.html

Mi kell a futáshoz?
Egy jó futócipő az első cipőnél célszerű segítséget kérni. A futóboltokban szakszerű segítséget adnak a lábállásunknak, testalkatunknak és edzési szokásainknak (milyen talajon, mekkora távot futunk, hány alkalommal) megfelelő modell kiválasztásában. Másik dilemma sok mindenkinél a ruha, ha nyáron kezded, először nyugodtan indulj el kényelmes pólóban és rövidnadrágban. Döntöttél ez a te sportod akkor irány és szerezz be nedvességet elvezető technikai ruházatot.

Mire figyelj!
Futás előtt, mint minden sportban itt is fontos a bemelegítés. Természetesen futás után a statikus nyújtást sem hanyagoljuk el! Ez a 2 dolog a sérülésmentes, élvezetes futás legfontosabb tényezői.
Fontos a folyadék pótlás. 🙂
Szakemberek szerint edzés közben 20 percenként érdemes frissíteni, edzés után pedig minél hamarabb nagyobb mennyiséget fogyasztani. Saját elvem napi 2-3 liter víz fogyasztása. Én futás előtt iszok egy pohár vizet, futás közben, ha van, rá mód iszom 4-5 km-ként, futás után pedig feltöltöm újra a szervezetem.

kedvet kaptal a futashoz_jarabik marti_fogyokurablog

Ne izgulj! Senki sem kezdte könnyen. Nincs olyan futó, akinek nem szúrt az oldala, nem zsibbadt az alkarja, nem kapott levegőt vagy épp nem volt semmi ereje.

Tehát most kelj fel, húzd fel a cipőt, lépj ki az ajtón és indulás futni!!!

A sport életforma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük