Mediterrán rakott csirke

Ha nem tudod mit készíts a családnak vasárnapi ebédre, amit ők is szívesen megesznek, de a te fogyókúrádat sem üti agyon, akkor remek választás a zöldségből és sovány húsból készült egytálétel.

Nem kell vele sokat pepecselni, laktató, mégis beilleszthető a fogyókúrába. 🙂

 
 

Mediterrán rakott csirke

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemell
  • 20 dkg padlizsán
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 3 szál bazsalikom
  • 0,3 dl ketchup
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • Ízlés szerint tengeri só, bors

Hogyan készítsd el?

A csirkemellet ledaráljuk a vöröshagymával együtt, majd  összedolgozzuk a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal és a ketchuppal.
A padlizsán, a paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk.
Olíva olajjal kikent tepsibe rétegesen letesszük a padlizsánt, a paradicsomot, a sajtot és a darált húsos keveréket.
Megszórjuk
apróra vágott bazsalikommal, tetejére paradicsomkarikákat és reszelt sajtot teszünk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben készre sütjük.

A recept 4 személyre szól, adagonként 376 Kcal és 23,3 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Te milyen zöldségekkel készítenéd el? Oszd meg velünk a hozzászólások között! Köszönjük! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük