Miért lett a kertészleves kertészleves?
Azért mert sok-sok zöldségféle felhasználásával készül amit a kiskertész megtermelhet a kertjében.
Ha nekünk nincs is konyhakertünk akkor is szerezzük be a hozzávalókat és készítsük el, mert nagyon finom, laktató mégis fogyókúrás leves lesz a végeredmény.
Kertészleves
Hozzávalók:
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg karfiol
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 15 dkg karalábé
- 15 dkg zöldborsó
- 15 dkg kelbimbó
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 evőkanál olíva olaj
- Ízlés szerint tengeri só és bors
- Pici pirospaprika
- 4 dkg levestészta
Hogyan készítsd el?
A zöldségeket felkarikázzuk vagy felkockázzuk kedvünk szerint, majd az olíva olajon picit előpároljuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, majd addig főzzük míg a zöldségek félig megpuhulnak.
Ekkor beletesszük a kelbimbót és a karfiolrózsákat és tovább főzzük. Amikor már majdnem kész beletesszük a tésztát és készre főzzük.
Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
A recept 4 személyre szól, adagonként 182 Kcal és 25,7 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Megpróbálnám hátha sikerülne