Azt mondják a sütőtök akkor igazán finom ha megcsípi a dér!
Az idén még nem volt ilyen hideg, szerencsére, de mi nem tudtuk kivárni a hideg napokat, a hétvégén desszertnek sütőtök volt a vasárnapi ebéd után.
Alacsony kalóriatartalma ( 100 g/ 81 Kcal ) és magas rosttartalma miatt pedig a fogyókúra ideje alatt is bűntudat nélkül fogyaszthatod.
A maradékból ( feltéve ha marad :)) másnap készíthetsz fincsi sütőtök turmixot.
Sütőtök turmix
Hozzávalók:
- Kb. fél sonkatök
- 2-3 dl növényi tej vagy sovány tej
- Ízlés szerint őrölt fahéj
- Kevés természetes édesítőszer ( el is maradhat )
Hogyan készítsd el?
A megsült tök húsát kikaparjuk és a tejjel együtt turmixgépbe tesszük , majd jól össze turmixoljuk.
Szükség esetén kevés természetes édesítőszerrel ízesíthetjük.
Poharakba töltjük, tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal és már szürcsölhetjük is! 🙂
A recept 2 személyre szól.
Jó étvágyat hozzá! 🙂