Mit is csináljak hétvégén?

Egy kedves ismerősöm szólt, hogy március 11-n szombaton Ország Közepe Teljesítménytúra lesz. Minden információt meg is kaptam tőle, amire szükség volt, köszönöm. Szóltam Tündinek, hogy van egy jó program hétvégére, mit is csináljunk? Persze, hogy nem hagyhattuk ki. 🙂


mit_csinaljak_hetvegen-jarabik_marti_fogyokurablog_1

Szombat reggel 8 órára mentem Tündiért és már indultunk is Újhartyánra, sikeresen oda is találtunk, parkolóhelyünk is lett. Regisztráltunk, befizettük a nevezési díjat, megkaptuk a távolságadatok és útvonalvázlat papírunkat, amire az ellenőrzőpontnál pecsétet kellett kérni.
Különböző távokat lehetett teljesíteni: 7 km, 15 km, 20 km és 30 km. A távot túrázva vagy futva is lehetett teljesíteni és állatbarát szervezés volt, mert kutyákat is lehetett vinni. Mi a futást választottuk és a 15 km távot. Neki vágtunk!

Követtük az utasításokat, amit az útvonalvázlat és a térkép mutatott. A táv eleje Újhartyán utcáin kezdődött, majd haladtunk az M5 felé ott óvatosan átkelve Újlengyelt vettük célul itt sikeresen megtaláltuk az ellenőrzőpontot, ahol makk formájú pecsétet szereztünk. Kaptunk finom meleg teát és egy szelet müzlit. Innen indulhatunk vissza ugyanazon az útvonalon, amin ide jöttünk.
Visszafele még megkerestük a villanybohócot is. 🙂
Itt kódos ellenőrzőpont volt: K-A8-9T, mivel mi tollat nem vittünk így ezt is lefényképeztük. Az úton végig szalagos jelölés és még nyilak jelölték felírásokkal a helyes útvonalat, így nem lehetett eltévedni.

mit_csinaljak_hetvegen-jarabik_marti_fogyokurablog_2

Sok kedves ismerőssel és futókkal találkoztunk. Találkoztam volt kollégámmal és családjával, Hernádi kis túracsapattal is fényképezkedtünk, futósokkal gyorsan megbeszéltük ki hány km teljesít. Végig szépen sütött a nap, beszélgettünk, nézelődtünk sokat nevettünk és persze sok képet készítettünk.

Az ilyen programokat csak ajánlani tudom, többféle táv van, lehet túrázni, futni, lehet vinni a gyerekeket vagy éppen a kis házi kedvencet. 🙂 Nekünk így telt a hétvégénk!

A sport életforma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük