22. Női Futógála, azaz Magyarország legszebb futóversenye

Tavasszal keresett meg Tündi barátnőm, hogy nevezzünk az idei női futógálára. Nem kellett sokáig rábeszélnie, már intéztem is a nevezést a BSI-nél a 10 km távra.

22.női futónap_jarabik_marti_fogyokurablog_1

Május 21-én 14:30-kor volt a rajt. Időben érkeztünk hős családom kíséretében, átvettük a rajtszámot ellenőriztük a chipet és vártuk Tündit. Nagy meglepetés volt, hogy Flóra barátnőmmel is találkoztunk, így élőben is láthattam harmadik kisfiát, nagyon aranyos.:)
Időben rajtoltunk mi is a legnépszerűbb mezőnnyel, mely 5 percen keresztül tartott. Úgy indultam, hogy 1km-t 6 perc alatt fogom futni, így szép nyugodt 1 órás futás vár rám. Tündivel futottam végig és kicsit gyorsabb tempót diktáltunk, mint terveztem. Az első 1 km-nél 5 percet mutatott az órám, itt egy kicsit visszavettünk a tempón. 4 km-nél 22 percnél jártunk, Tündi végig beszélgetett velem. Jött egy hosszabb egyenes szakasz, ahol árnyék sem volt ez egy kicsit rosszul érintett, de végre visszafordultunk egy árnyékosabb részre. Nyári melegben futottunk olyan 20-23 Celsius-fokban.
8 km-nél 44 percet mutatott kedvenc órám és 182 pulzust.;) Az utolsó 2 km következett, ahol kaptam biztató szurkolást életem értelmeitől és boldogan repültem a cél felé a végét még meghúztam. Tervezett időmet felül múltam 55 perc lett a 10 km. 🙂
Köszönöm a közös futást Tündi!

22. női futonap_jarabik_marti_fogyokurablog_2

Minden hölgynek szívből ajánlom ezt az eseményt, melyet évről évre megrendeznek Budapesten a Városligetben. Teljesíthető távok vannak kezdő futóknak is. 700 m családi futás. Van lehetőség váltó futásra is 3×1,5 km táv. 2,1 km- iskolai futam, egyéni futam és ez a táv gyalogolva is teljesíthető. 5km és a 10 km – egyéniben teljesíthető, de a 10 km párban is vállalható.

A sport életForma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük