Dukan diéta receptek

A Dukan diéta eredményessége a  diéta
4 fázisában
rejlik, mely segít abban, hogy beinduljon a fogyás, majd a kívánt testsúly elérését követően meg is tartsuk azt.

A fogyókúránk során fontos, hogy mindig olyan étel kerüljön az asztalra, melyet szívesen fogyasztunk, ezzel megőrizzük az evés élvezeti értékét.
A másik nagyon fontos szempont, hogy az étkezéseink változatosak legyenek, hiszen kinek van kedve folyton ugyanazt a pár ételt enni nap mint nap?

Ez kis receptgyűjtemény segít abban, hogy változatossá tudd tenni a diétádat és útmutatót ad arról, hogy a Dukan diéta fázisai során milyen ételeket részesíts előnyben.

 

Dukan diéta receptek

 

I. Támadó fázis:
 

Kebab

Hozzávalók:

  • 400 g kockára vágott marhahús
  • 50 ml alacsony nátrium tartalmú szójaszósz
  • 2 evőkanál Dijoni mustár
  • 1 evőkanál almabor ecet
  • 1 kis szál kakukkfű
  • 1 db babérlevél
  • 50 ml frissen facsart citromlé
  • Egy nagyon pici olíva olaj

Hogyan készítsd el?

A szójaszószt összekeverjük a mustárral, az almabor ecettel, a citromlével és egy pici olajjal, beletesszük a kakukkfű ágat, a babérlevelet. Az így elkészített páclébe beleforgatjuk a felkockázott marhahúst és kb. 4 órán át hűtőben állni hagyjuk.
A húskockákat pácolás után grillnyársra húzzuk ( ha fanyársunk van akkor előtte áztassuk be vízbe ), majd megsütjük.
A recept 4 személyre szól.
 
 
II. Cirkáló fázis:
 
Csőben sült spenót

Hozzávalók:

  • 450 g friss spenót
  • 1 liter enyhén sózott víz
  • Fehér-mártás

Hogyan készítsd el?

A sós vízben kb. 10-15 percig főzzük a spenótleveleket, majd leszűrjük. A spenótlevelet picit összetörjük és egy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a Fehér-mártással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Hús vagy főtt tojás mellé köretként nagyon finom.
A recept 6 személyre szól.
 
 
III. Megszilárdító fázis:
 
Tenger gyümölcsei saláta

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta apró darabokra tépve
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg főtt garnélarák
  • 10 dkg polip
  • 10 dkg füstölt tőkehal
  • 10 dkg halikra
  • 10 dkg surimi rudacska
  • Vinaigrette mártás
  • Ízlés szerint só és bors

Hogyan készítsd el?

A salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, sózzuk, borsozzuk, majd a Vinaigrette mártással tálaljuk.
A recept 4 személyre szól.

 

IV. Stabilizáló fázis:

Ide jön a Te kedvenc recepted! 🙂
Gyűjtsünk együtt fincsi fogyókúrás recepteket! Oszd meg velünk Te a tiéd!
 
Szeretnél még több Dukan diéta receptet? Katt ide >>

Kapcsolódó bejegyzések:

5 hozzászólás


  1. Elkezdtem a Dukan fogyókúrát és állíthatom, még nem éheztem, de már pár kg. lement. Ha összpontosítunk a könyv előírásaira elérhető a fogyás. Örömmel készítem a recepteket, ízletesek.

    Válasz

  2. Szeretném veletek megosztani, hogy ma a postásunk észrevette hogy fogytam. Máris jó napom van.

    Válasz

  3. Kedden kezdtem, és 3 kg ment le ma reggelig!
    Nem éheztem!

    Válasz

  4. Én több mint egy hete kezdtem az eredmény 2 kiló. Intenzív sport nincs az életemben csak az előírtakat csinálom, de azt nem hagyom ki. A diéta eddig műkszik 🙂

    Válasz

  5. Negyedik napja csinálom a Dukan diétát. Nem éhezek és megy le a súlyom. Nagyon sok diétát csináltam már de mindnél visszahíztam. Ez a diétázás után egy életmód váltásra is lehetőséget ad. Az ellenzőknek csak annyit, hogy nincs veszélyesebb a magasvérnyomásnál, a cukorbetegségnél, az ízületi fájdalmaknál és még sorolhatnám…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.