Almás céklasaláta

Kezdetben a céklát csak savanyúságnak ismertem, de amint megismerkedtem a vega céklalevessel elkezdtem keresni kutatni a céklás recepteket.

Ma már tudom, hogy a számtalan módon elkészíthető és variálható. Nemcsak nagyon finom de tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, a legfontosabb pedig, hogy remekül beilleszthető a fogyókúrába.:-)

Ha szereted a céklát, de csak savanyúságként kóstoltad akkor azért, ha nem szereted a céklát mert csak az ecetes változatát kóstoltad de számodra az nem volt az igazi akkor azért, ha pedig szereted a céklát savanyúságnak, levesnek, salátának egyaránt akkor azért próbáld ki az almás céklasalátát!

 

Almás céklasaláta

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg cékla
  • 60 dkg alma
  • 10 dkg lila hagyma
  • 2 db tojás
  • 6 dkg óvári sajt
  • 2 dl sovány tejföl
  • Frissen facsart citromlé
  • Ízlés szerint tengeri só, bors, mustár és természetes édesítőszer

 

Hogyan készítsd el?

A céklát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a nagy lyukú reszelőn lereszelt almával, meglocsoljuk frissen facsart citromlével, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a lereszelt sajtot is, jól átforgatjuk és picit félretesszük.

Megfőzzük a tojásokat, majd szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A tojássárgáját egy tálkában összekeverjük a tejföllel, ízesítjük a mustárral, a borssal és a természetes édesítőszerrel. Az így elkészült öntetet az almás céklára öntjük, jól összekeverjük, tetejét megszórjuk a lereszelt tojásfehérjével és hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Az elkészült salátát fogyaszthatjuk magában vagy húsételek mellé tálalva egyaránt.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 249 Kcal, 21 g szénhidrátot tartalmaz!

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.