Fogyókúrás bagett házilag

Fogyókúrás baguette házilagKözeleg a húsvét! Ilyenkor még a fogyókúrázó háziasszony is azon tanakodik mivel kínálja meg a családtagokat, barátokat, ismerősöket ha ellátogatnak hozzá hétfő délelőtt, hogy egy laza húsvéti vers elmondása után illatozó kölnivel megöntözzék a ház úrnőjét.
Sokan több tálca húsvéti szendviccsel készülnek, melyek csábosan hívogatják a fogyókúrázó hölgyeket egész délelőtt míg ők a vendégeket várják.  Nagyon nehéz ilyenkor ellenállni az illatozó zsúrkenyérből készült szendvicseknek.

Ha szeretnél bűntudat nélkül megenni egy-két darab húsvéti szendvicset, akkor készítsd el magad a hozzá való alapot.  A házilag elkészített fogyókúrás bagettet pedig megpakolhatod sok-sok zöldséggel vagy megkenhetjük saját készítésű szendvicskrémmel!

Fogyókúrás bagett házilag

Hozzávalók:

  • 7 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
  • 7 dkg zabkorpa
  • 1 db tojás
  • 18 dkg sovány túró
  • Fél csomag sütőpor

Hogyan készítsd el?

A zabpelyhet apróra daráljuk, majd hozzá adjuk a zabkorpát és a sütőport. A sovány túrót villával áttörjük és összekeverjük a tojással, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól összedolgozzuk.
A kész tésztát négy egyenlő részre osztjuk, bagettet formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 40-45 perc alatt.

1 db fogyókúrás bagett 182 Kcal és 28 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

2 hozzászólás



  1. ízre nagyon jó, csak nem jött fel, így laposak maradtak. Jó lenne egy folyamat képsor. Köszi

    Válasz

Hozzászólás a(z) veres ágnes bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük