Fogyókúrás paradicsomos káposzta

Egy fej káposzta árválkodik a hűtőben , ez maradt a hét elején beszerzett zöldségekből.

Ez is csak azért mert nehezen állok neki a feldolgozásának. Olyan macerás a feldarabolása, szalad végig az agyamon ahányszor kinyitom a hűtő ajtaját.
Végül mégiscsak belevágok és pikk-pakkra elkészülök vele :-).

Na de mi is készül egy fej fehér káposztából a fogyókúra idején? Nálunk a mai választás egy nagyon fincsi,  kalóriaszegény, fogyókúrás főzelék.

 

Fogyókúrás paradicsomos káposzta

 

Hozzávalók:

  • 1 kg fejes káposzta
  • 5 dl paradicsomlé ( cukormentes, a legjobb ha házi eltevésű )
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • Ízlés szerint só és természetes édesítőszer

 

Hogyan készítsd el?

A vékony csíkokra felszeletelt káposztát és az apróra vágott vöröshagymát annyi sós vízben amennyi éppen csak ellep puhára főzzük.
Közben az olívaolajat felforrósítjuk és a lisztet megpirítjuk rajta, azaz rántást készítünk. Amikor a liszt aranybarnára felöntjük a paradicsomlével.
Folyamatosa kevergetés mellett felforraljuk, majd a megpuhult káposztához adom.  Sóval, borssal, természetes édesítőszerrel ízesítjük miközben újra átforraljuk és már tálalhatjuk is.

A recept 6 személyre szól, adagonként 139 Kcal és 17 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Eddig nem főztem paradicsomos káposztát, mert azt hittem hizlal, ezt fogyókúrás receptet kipróbáltam, és ízlett a családomnak.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.