Joghurtos csirke

A csirkemellet sokan nem szeretik mert száraznak tartják és úgy gondolják nagyon egyhangúvá teszi a fogyókúrát.

Szerintem pedig igen sokféleképpen elkészíthető és így változatossá tehetjük étkezéseinket úgy, hogy ne unjunk rá a pipihusira :-).

Ez a recept egy pici előkészületet igényel, de megéri mert nagyon fincsi ebédet készíthetsz ráadásul nem kell hozzá semmi extra hozzávaló!

 

Joghurtos csirke

 
Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 mokkáskanál őröl  gyömbér
  • 1 mokkás kanál pirospaprika
  • Ízlés szerint só és bors

 

Hogyan készítsd el?

A joghurtba belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát, az így elkészített keveréket ráöntjük a felszeletelt csirkemellekre és hűtőszekrényben 1 éjszakán át  pihentetjük.
Másnap tűzálló tálba sorakoztatjuk a bepácolt csirkemelleket és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Bármilyen saláta nagyon finom hozzá!

A recept 4 személyre szól, adagonként 190 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

3 hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.