Nincs olyan gyerkőc aki ne szeretné a palacsintát!
Emlékszem gyermekkorom nyaraira mikor Nagyókám lelkesen sütötte a nyári konyhában a finom édességet.
Volt ott kakaós, lekváros, túrós.
A serpenyőt mindig bőségesen kiolajozta, a tésztáját fehér liszt és cukor hozzáadásával készítette.
Cseppet sem volt fogyókúrás, de kit érdekel?!
Ma már egy egészségesebb változatát sütöm, az egyik ilyen palacsinta recept a gyümölcsös palacsinta!
Készítsd el Te is! Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a fogyókúrába is beilleszthető!
Gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók:
- 14 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dkg zabpehely
- 1 evőkanál búzacsíra
- 2 kiskanál sütőpor
- 2,25 dl sovány tej
- 30 dkg sovány joghurt
- 2 db tojásfehérje
- Ízlés szerint kevés természetes édesítőszer
- 20-25 dkg idénygyümölcs
Hogyan készítsd el?
Egy tálba keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet, a búzacsírát, a természetes édesítőszert és a sütőport. Egy másik tálba a tejet, a 1,15 dl sovány joghurtot és a tojásfehérjét tesszük, melyeket egy picit felverjük habverővel, majd összekeverjük a szárazanyagokkal. Az elkészült palacsinta tésztánkat a szokásos módon kisütjük.
Tálaláskor tányérra teszünk egy palacsintát, tetejére gyümölcsöt és joghurtot halmozunk.
A receptből 16 db palacsinta lesz. 1 db palacsinta Kb. 85 Kcal tartalmaz.
Egészségetekre! 🙂