Gyümölcsös palacsinta

gyumolcsos_palacsintaNincs olyan gyerkőc aki ne szeretné a palacsintát!
Emlékszem gyermekkorom nyaraira mikor Nagyókám lelkesen sütötte a nyári konyhában a finom édességet.
Volt ott kakaós, lekváros, túrós.
A serpenyőt mindig bőségesen kiolajozta, a tésztáját fehér liszt és cukor hozzáadásával készítette.
Cseppet sem volt fogyókúrás, de kit érdekel?!

Ma már egy egészségesebb változatát sütöm, az egyik ilyen palacsinta recept a gyümölcsös palacsinta!
Készítsd el Te is! Nagyon finom, gyorsan elkészíthető és a fogyókúrába is beilleszthető!

 

Gyümölcsös palacsinta

 
Hozzávalók:

  • 14 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dkg zabpehely
  • 1 evőkanál búzacsíra
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2,25 dl sovány tej
  • 30 dkg sovány joghurt
  • 2 db tojásfehérje
  • Ízlés szerint kevés természetes édesítőszer
  • 20-25 dkg idénygyümölcs

 

Hogyan készítsd el?

Egy tálba keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, a zabpelyhet, a búzacsírát, a természetes édesítőszert és a sütőport. Egy másik tálba a tejet, a 1,15 dl sovány joghurtot és a tojásfehérjét tesszük, melyeket egy picit felverjük habverővel, majd összekeverjük a szárazanyagokkal.  Az elkészült palacsinta tésztánkat a szokásos módon kisütjük.
Tálaláskor tányérra teszünk egy palacsintát, tetejére gyümölcsöt és joghurtot halmozunk.
A receptből 16 db palacsinta lesz.  1 db palacsinta Kb. 85 Kcal tartalmaz.

Egészségetekre! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük