Narancsos sárgarépaleves

Húúú de bizarrnak tűnik! – Azt hiszem ez volt az első gondolatom amikor pár évvel ezelőtt megláttam ezt a receptet.
A sárgarépát szeretem, a narancsot szeretem, na de a kettő együtt, ráadásul levesként tálalva…

Mivel nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, na és persze furdalt a kíváncsiság is ezért kipróbáltam.

A végeredmény egy igazán könnyű leves, amit akár uzsonnára is fogyaszthatsz! Ha szeretsz új ízeket kipróbálni, ne halogasd készítsd el már ma!

 

Narancsos sárgarépaleves

 
Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 db narancs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • Ízlés szerint só és bors
  • 1 dl sovány tejföl

 

Hogyan készítsd el?

A sárgarépát meghámozzuk,  felkarikázzuk és  vajon megpároljuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és puhára főzzük.
Ezután rúdmixer vagy turmixgép segítségéve jól összeturmixoljuk úgy, hogy közben hozzá adjuk a narancs kifacsart levét és lereszelt héját.
Ízesítjük a sóval, borssal, kakukkfűvel, majd tálkákba öntjük, tetejére egy-egy kis kanál tejfölt halmozunk és bekanalazzuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 165 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.