A spárga jótékony hatását már a XVI. században felismerték, ezért gyógyászati célokra is alkalmazták.
A népi gyógyászatban alkalmazták fogfájás esetén, szívbetegségek során vízhajtó hatása miatt, vesekövesség esetén, mivel elősegíti a kő távozását.
Fogyókúra ideje alatt is bátran fogyasztható hiszen
95 %-a víz, rengeteg értékes vitamint és aminosavat tartalmaz, alacsony a szénhidrát, cukor és kalóriatartalma.
Spárgakrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg spárga
- 2 dl sovány tej ( 1,5 %-os )
- 1 dl főzőtejszín
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- Ízlés szerint só, bors és természetes édesítőszer
- 1 liter víz
Hogyan készítsd el?
A spárgát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A spárga csúcsát külön gyűjtjük mert ezt később fogjuk felhasználni.
A felaprított spárgát feltesszük fél liter enyhén sós vízbe főzni. Kb. 25 perc elteltével lehúzzuk a tűzről és picit hűlni hagyjuk, majd botmixer segítségével pépesítjük.
Az így kapott spárgapépet felöntjük a maradék fél liter vízzel és felforraljuk. Ízesítjük a leveskockával és beletesszük a félre tett spárgacsúcsokat is. Kb. 5 perc forralás után behabarjuk a levesünket a tejjel, tejszínnel, liszttel készült habarással.
Az elkészült spárgakrémlevesünket ízesítjük borssal, természetes édesítőszerrel és apróra vágott petrezselyemzölddel.
A recept 4 személyre szól, adagonként 95 Kcal és 8 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Permalink