Ha nem tudod mit készíts köretként a fogyókúrás párolt vagy sült hús mellé, ne habozz a döntéssel, készítsd el a tejszínes spárgát.
A spárgából készült ételek remekül beilleszthetők a fogyókúrába, hiszen 100 g spárga mindössze 20 kalóriát és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Készíthetsz belőle köretet mint a tejszínes spárga, egytálételt, krémlevest, de akár tojás hozzáadásával reggelit is, így a fogyókúrád ideje alatt bármely napszakban élvezheted a spárga finom ízét és jótékony hatását.
Tejszínes spárga
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 2 dl főzőtejszín
- 5 dkg ementáli sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 nagy csokor petrezselyem
- Ízlés szerint só és természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A megtisztított, apróra vágott spárgát enyhén sós, édesített vízeben kb. 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
Az olívaolajat felforrósítjuk és hozzá adjuk a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és kb. 1 dl főzőlével amiben a spárga főtt.
Addig forraljuk míg sűrű mártást nem kapunk, ekkor hozzáadjuk az előfőzött spárgát, a reszelt sajtot és az apróra vágott petrezselymet, még egyet forralunk rajta és már készen is van.
A recept 4 személyre szól, adagonként 274 Kcal és 9 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Zöld spárgából készítettem, finom volt. Köszi a receptet.