Tejszínes spárga

Ha nem tudod mit készíts köretként a fogyókúrás párolt vagy sült hús mellé, ne habozz a döntéssel, készítsd el a tejszínes spárgát.

A spárgából készült ételek remekül beilleszthetők a fogyókúrába, hiszen 100 g spárga mindössze 20 kalóriát és 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Készíthetsz belőle köretet mint a tejszínes spárga, egytálételt, krémlevest, de akár tojás hozzáadásával reggelit is, így a fogyókúrád ideje alatt bármely napszakban élvezheted a spárga finom ízét és jótékony hatását.

 

Tejszínes spárga

 

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • Ízlés szerint só és természetes édesítőszer

 
Hogyan készítsd el?
 
A megtisztított, apróra vágott spárgát enyhén sós, édesített vízeben kb. 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
Az olívaolajat felforrósítjuk és hozzá adjuk a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel és kb. 1 dl főzőlével amiben a spárga főtt.
Addig forraljuk míg sűrű mártást nem kapunk, ekkor hozzáadjuk az előfőzött spárgát, a reszelt sajtot  és az apróra vágott petrezselymet, még egyet forralunk rajta és már készen is van.

A recept 4 személyre szól, adagonként 274 Kcal és 9 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

1 hozzászólás


  1. Zöld spárgából készítettem, finom volt. Köszi a receptet.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük