Gyümölcssaláta a fogyókúra idején

A fogyókúra idején tízóraira, de akár uzsonnára is remek választás egy tálka gyümölcssaláta.

A legjobb ha mindig idénygyümölcsből készíted hiszen ezekben van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, nem úgy mint a kényszerérett társaikban.

De ha tavasszal és nyáron  gondolhatsz az, őszi-téli hónapokra is, akkor  kis tálkákban vagy zacskóban fagyaszthatsz le gyümölcsöket, melyek jól jönnek egy ilyen saláta elkészítése során a fázósabb napokon is.

 

Gyümölcssaláta a fogyókúra idején

Hozzávalók:

  • 10 dkg szőlő
  • 1 db banán
  • 1 db alma
  • 1 db körte
  • 2 evőkanál dió
  • Kevés frissen facsart citromlé

Hogyan készítsd el?

A gyümölcsöket jól mosd meg, majd a szőlőt szemezd le, a banánt vágd karikára és rakd egy tálba.  Az almának és a körtének elég a magházát eltávolítanod, majd vágd kockára és add a többi gyümölcshöz.

Frissen facsart citromlével öntsd le, majd egy picit forgasd át, így nem színeződnek el a gyümölcsök. Végül szórd meg a gyümölcstál tetejét dióval és máris tálalhatod. Még finomabb ha egy picit állni hagyod, de csak ha ki tudod várni. 🙂

A recept 4 személyre szól, adagonként 140 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük