A fogyókúra idején tízóraira, de akár uzsonnára is remek választás egy tálka gyümölcssaláta.
A legjobb ha mindig idénygyümölcsből készíted hiszen ezekben van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, nem úgy mint a kényszerérett társaikban.
De ha tavasszal és nyáron gondolhatsz az, őszi-téli hónapokra is, akkor kis tálkákban vagy zacskóban fagyaszthatsz le gyümölcsöket, melyek jól jönnek egy ilyen saláta elkészítése során a fázósabb napokon is.
Gyümölcssaláta a fogyókúra idején
Hozzávalók:
- 10 dkg szőlő
- 1 db banán
- 1 db alma
- 1 db körte
- 2 evőkanál dió
- Kevés frissen facsart citromlé
Hogyan készítsd el?
A gyümölcsöket jól mosd meg, majd a szőlőt szemezd le, a banánt vágd karikára és rakd egy tálba. Az almának és a körtének elég a magházát eltávolítanod, majd vágd kockára és add a többi gyümölcshöz.
Frissen facsart citromlével öntsd le, majd egy picit forgasd át, így nem színeződnek el a gyümölcsök. Végül szórd meg a gyümölcstál tetejét dióval és máris tálalhatod. Még finomabb ha egy picit állni hagyod, de csak ha ki tudod várni. 🙂
A recept 4 személyre szól, adagonként 140 Kcal.
Jó étvágyat hozzá! 🙂