Palócgulyás

Sok fogyókúrázó gondolja úgy, hogy csak  híg, zöldséges leves fér bele a fogyókúrás étrendbe.

A jó hír viszont az, hogy igenis ehetünk fincsi tartalmas levest is.

Ha Te is szereted a tartalmas leveseket akkor ezt a receptet Neked találták ki! 🙂

 

Palócgulyás

 
Hozzávalók:

  • 25 dkg marhahús
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • Kis csokor petrezselyem
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl sovány tejföl
  • Ízlés szerint őrölt pirospaprika, bors és tengeri só
  • Kb. 1 liter víz

 

Hogyan készítsd el?

Az olívaolajon üvegesre pároljuk apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzá adjuk a kockára vágott marhahúst.
Addig pároljuk míg a hús kifehéredik, ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük kb. 1 liter  vízzel.
Beletesszük az apró kockára vágott paprikát, a paradicsomot, a fél csokor petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük míg a hús félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a zöldbabot és készre főzzük. A tejföllel behabarjuk még pár percig forraljuk.
A maradék apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként 262 Kcal, 10,7 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

4 hozzászólás


  1. Ez a leves tartalmas, és nagyon finom. Valóban marhahússal isteni, de én pulykamellből is csináltam és az is ízlett.

    Válasz

    1. Klára,
      Bármilyen husiból elkészíthető.:-)
      Örülök, hogy ízlett!

      Válasz

  2. Én már unom a csirkehúst, úgyhogy kifejezetten örültem, hogy végre nem szárnyas!A marhahúst pedig imádom!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.