Egy megbeszélésen voltunk, ahol az asztalon egy tányér mézes puszedli mosolygott ránk.
Először nem mertem megkóstolni, mert tudtam, hogy a hagyományos mézes puszedli tele van finomított cukorral, de nagyon megörültem amikor megtudtam, hogy miből is készült.
Az egyik fő hozzávalója a méz, melynek kalóriatartalma nem kevés, de ez mellett sok-sok fontos tápanyagot tartalmaz, ezért szerintem beilleszthető az egészséges fogyókúrába. Hiszen egy-egy fogyókúrás édesség elkészítése során nem az a cél, hogy megegyünk belőle egy nagy tálnyit! A cél az, hogy ha szeretnénk mézes puszedlit enni akkor tudjuk, hogy ebből nyugodt szívvel megehetünk egy-két darabot.
Mézes puszedli fogyókúrázóknak
Hozzávalók:
- 15 evőkanál zabliszt
- 15 dkg méz
- 1 csomag sütőpor
- Fél csomag szódabikarbóna ( kis tasak )
- 12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- Ízlés szerint fahéj, gyömbér és szegfűszeg
Hogyan készítsd el?
A zablisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a mézet és a vajat, majd jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk és kerek formákat szaggatunk ki belőle. Tetejét megszórhatjuk durvára tört dióval vagy mandulával.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Egészségetekre! 🙂