Répakrémleves

Mostanában mindenki köhög, prüszköl mellettem, de én továbbra is ellenállok a támadó vírusoknak, bacilusoknak.

Ebben a megfázásos, influenzás időszakban a legjobb megoldás, ha jól feltöltjük a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ezzel segítve immunrendszerünk munkáját.

A répa magas béta-karotin, kalcium, foszfor és magnéziumforrás mellett méregtelenítő hatású is. Fogyasszuk ebben az időszakban rendszeresen akár nyersen, akár párolva levesben vagy köretként egyaránt.


 

Répakrémleves

 

Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 csokor koriander
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • Kb. 1 liter zöldségesalaplé
  • Ízlés szerint só és bors
  • 4 evőkanál sovány joghurt

 

Hogyan készítsd el?

 

Felmelegített olíva olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a fél csokor koriandert, a babérlevelet és felöntjük az alaplével.
Addig főzzük míg a sárgarépa teljesen meg nem puhul.

Ha megfőtt hagyjuk kihűlni, kivesszük belőle a babérlevelet, majd turmix vagy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Szükség esetén ízesítjük sóval és borssal, megszórjuk apróra vágott korianderrel, majd tálkákba szedve tálaljuk úgy, hogy mindegyik adagra egy-egy kanál joghurtot teszünk.

A recept 4 személyre szól, adagonként 131 Kcal, 14 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat kívánok! 🙂

1 hozzászólás


  1. Imádom a krémleveseket, de répából eddig nem készítettem. Igaz kétkedve fogadtam a receptet, de kíváncsi voltam, és kipróbáltam. Nagyon finom, és mivel még egészséges is én is jó szívvel ajánlom minden krémleves kedvelőnek.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük