A spárgához hasonlóan a sóska is nagyon alacsony kalóriatartalmú növény, mely kora tavasztól kezdve vitaminnal, kalciummal és vassal látja el a szervezetet.
Készíthetsz belőle salátát, főzeléket, melyet bátran fogyaszthatsz a fogyókúra során.
Sóskafőzelék
Hozzávalók:
- 75 dkg sóska
- 2 dl sovány tej ( 1,5 %-os )
- 1 dl víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- 1 teáskanál ételízesítő
- Ízlés szerint só és természetes édesítőszer
Hogyan készítsd el?
A megmosott, lecsepegtetett sóska leveleit apró darabokra tépkedjük, majd az olívaolajon fedő alatt pár perc alatt előpároljuk.
Az előpárolt sóskát ízesítjük ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 dl vízzel majd amikor felforrt ízlés szerint édesítjük és beleöntjük a villával felvert tojásokat is.
Folyamatos, gyors kavargatás közben forraljuk tovább még 1-2 perci és már készen is van a fogyókúrás sóskafőzelékünk.
A recept 4 személyre szól, adagonként 194 Kcal és 7 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂