Ha valami igazán könnyű tavaszi desszertre vágysz készíts eperből eperhabot.
Ezzel az édességgel biztosan sikert aratsz ha vendégeket vársz vagy összeülsz a a barátnőiddel egy jó kis pletykapartira! 🙂
Eperhab
Hozzávalók:
- 40 dkg eper
- 3 db tojásfehérje
- Pici só
- Ízlés szerint természetes édesítőszer
- Mentalevél
Hogyan készítsd el?
Az epret kicsumázzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Néhány szemet félreteszünk díszítésnek, a többit villával összetörjük.
A tojásfehérjét picit megsózzuk, hozzáadjuk a természetes édesítőszert, majd kemény habot készítünk belőle.
Az összetört epret óvatosan hozzákeverjük, majd az elkészült eperhabot poharakba vagy kis tálkákba kanalazzuk, tetejét a félretett eperrel és mentalevéllel díszítjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 49 Kcal és 8 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂
Permalink
Ez finom lehet, egyszerű de nagyszerű. Az egész család édesszájú, egyik kedvencünk a túró rudi. A madártejest mindenkinek ki kell próbálnia, isteni lett http://minu.me/-tejblog
Permalink
Imádom az epret, és valóban sikert arattam a vendégek körében is. Ajánlom mindenkinek. Könnyű, és finom. Nem utolsó sorban gyorsan készen van, és nem sok kalóriát tartalmaz, így lelkifurdalás nélkül fogyasztható.
Permalink
Tetszik a blog