Május 1. akkor irány Dunavarsány!

Délelőtt 9:30-kor megállt Tündi a házunk előtt. Örömmel láttam Józsi bácsi is velünk tart a mai napon, látom elindultak, hoppá itthon maradtam, NEM csak megfordultak! A rövid út Dunavarsányig vidáman repült el. Itt megállapítottuk új helyen kell átvenni a rajtszámot nem az iskolánál, hanem a művelődési háznál. Közel találtunk parkolót és felváltva beálltunk a hosszú sorba. 11:00-ra mindennel kész is lettünk, de a rajtot sajnos folyamatosan elhalasztgatták az új helyszínen, így 11:30-kor rajtolt el Józsi bácsi a 10 km távra, utána végre mi jöttünk a félmaratoni távon.

dunavarsany_jarabik_marti__fogyokurablog

1 km kis kunkorral kezdtük a versenyt kis mellékutcákon Tündivel, majd jó futást kívántunk egymásnak és külön folytattuk. Kitűzött célom volt 1km=6 perc! Kettő 10 km kör következett. 🙂 Társam az órám lett, minden kilométer jelölve volt így tudtam figyelni az időt. Idén heti egy vagy két futást tudok beszorítani a mindennapjaimba, kíváncsi voltam, hogy tudom tartani a kitűzött célom. Pont a verseny előtti héten egy futás sem jött össze.
Az első 10 km kör elején váltottam párszót egy tapasztaltabb futóval, majd az erdős részben jól fújt a szél, szerencsémre egy magasabb férfi futó mögé beálltam és kihasználtam a szélárnyékot közben megtudtam első félmaratonját fogja futni. ( Célban vártam Tündit, mikor ő is beérkezett, így tudom neki is sikerült.) 2-3 kilométerenként volt frissítőpont, mindenhol ittam pár korty vizet, mert szép napos, meleg időben futottunk.

A második körben jobban kellett tartani a tempót és figyelni az órát, már kezdtem éhes lenni. Teli hassal nem tudok futni így indulás előtt én már 2 órával nem eszem és pont ebédidő volt fél egy. Futás közben nem tudok enni, hiába volt banánkarika a frissítőknél, nekem maradt a víz.:) Az utolsó 2 kilométernél szembe futottunk Tündivel mosolygás és hajrá tovább. Tudtam mindjárt beérek és tartottam a tervezett tempót, az utolsó 500 méternél már várt Józsi bácsi biztató szavaival és hurrá beértem! Boldogan állítottam meg az órámat sikerült tartanom 21 km keresztül a tempót.:)

dunavarsány_jarabik_marti_fogyokurablog_1

Boldogan indultunk haza mindenki sikeresen teljesítette a távot. Haza úton átbeszéltük a verseny szépségeit és hibáit. Itthon várt a család, boldogan adtam át nekik a rajtszámom, befutó érmem és a befutó csomagot. Gyors tusolás, SMR hengerezés, és jöhet a közös biciklizős délután.:)

A sport életForma! Sportolj TE is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük