Csicsókaleves

A csicsókát a szegények krumplijának mondják, pedig elegáns éttermek étlapján a libamáj és a szarvasgomba mellett szolgálják fel.

A krumpli kiváló helyettesítője lehet a csicsóka, melynek magas inulin tartalma jótékonyan hat a fogyókúrára. Szabályozza a szénhidrát-anyagcserét, segíti az emésztőrendszer működését, rosttartalma miatt telítettség érzetet kelt, kalória tartalma pedig nagyon alacsony ( 10 dkg csicsóka 31 Kcal, szénhidrát tartalma 4 g ).

A téli hidegben pedig mindenkinek jól esik egy tányér forró, finom leves főleg akkor ha tudjuk, hogy jót teszünk a fogyókúránknak is! 🙂

 

Csicsókaleves

 
Hozzávalók:

  • 30 dkg csicsóka
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 7 dl zöldséges alaplé
  • 2 dl szójatej vagy sovány tehéntej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem

 

Hogyan készítsd el?

A csicsókát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. A  zöldségeket az olajon megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséges alaplével és puhára főzzük.
A félig kész levesünket felöntjük tejjel, jól átforraljuk, tányérokba adagoljuk, tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és jóízűen bekanalazzuk.

A recept 4 személyre szól, adagonként kb. 142 Kcal, 13 g szénhidrátot tartalmaz.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.