A cukkini és a paradicsom remek párosítás a fogyókúra idején. Fincsi, laktató, kalóriaszegény egytálétel készíthető belőle, de tálalhatjuk sült húsok, halak mellé köretként is!
A cukkini ásványi anyagokban, vitaminokban és rostban gazdag zöldség, míg a paradicsom antioxidáns, immunerősítő hatásáról ismert.
Csőben sült cukkini paradicsommal
Hozzávalók:
- 30 dkg cukkini
- 50 dkg paradicsom
- 50 dkg burgonya
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű és borsikafű
- 5 dkg magozott olívabogyó
- 6 evőkanál olíva olaj
- 6 evőkanál zöldséges alaplé
- Ízlés szerint tengeri só és bors
Hogyan készítsd el?
A cukkinit, a paradicsomot, a hámozott burgonyát és a vöröshagymát vékony karikára vágjuk.
Egy tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk felváltva a zöldségeket, ízesítjük sóval borssal.
Megszórjuk apróra vágott kakukkfű és borsikafű keverékével és a félbevágott olívabogyóval. A zöldséges alaplét összekeverjük az olívaolajjal és az így elkészült öntettel “nyakon öntjük ” a zöldségeket.
Kb. 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük.
A recept 4 személyre szól, adagonként 250 Kcal és 19 g szénhidrátot tartalmaz.
Jó étvágyat hozzá! 🙂