Téli vitaminsaláta

Gyakran egész jól átvészeljük a nappali étkezéseket a fogyókúra ideje alatt.

Aztán jön a délután és az este és ránk tör a farkas éhség.  Szinte mindent képesek lennénk felfalni ami a kezünk ügyébe kerül.
Ilyenkor jobb ha összeütünk egy nagy adag salátát, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fincsi és a fogyókúra alatt is bűntudat nélkül kanalazható.

Ha így teszel könnyű pocakkal, nyugodt lélekkel, mosolyogva ér véget a napod hiszen sikerült ellenállni a rád törő éhségnek úgy, hogy közben jól is laktál! 🙂

 

Téli vitaminsaláta

 
Hozzávalók:

  • 10-12 dkg fekete retek
  • 10  dkg alma
  • 10 dkg lila hagyma
  • 10 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 dl kefir
  • 0,5 dl majonéz
  • Ízlés szerint mustár, bors, tengeri só
  • Kevés citrom frissen facsart leve

 

Hogyan készítsd el?

A lila hagymát apró kockára, míg a póréhagymát karikára vágom, picit besózom és félreteszem.
A retket megpucolom és az almával együtt almareszelőn lereszelem, hozzá adom a kinyomkodott, apróra vágott savanyú káposztát és a besózott hagymákat is.
A kefirt összekeverem a majonézzel,  ízesítem mustárral, citromlével, sóval borsa, szükség esetén pici természetes édesítőszer is kerülhet bele.
A zöldségekre öntöm, jól összekeverem, megszórom az apróra vágott póréhagyma zöld szárával.
Tálalás előtt hűtőszekrényben legalább egy éjszakát pihentetem, hogy jól összeérjenek az ízek.

A recept 4 személyre szól, adagonként: 165 Kcal.

 

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Kapcsolódó bejegyzések:

1 hozzászólás


  1. Amikor elolvastam a hozzávalókat, bizony nem hittem volna hogy ilyen remek saláta készül belőle. Ajánlom mindenkinek, hiszen valóban vitamindús, amire ebben a hidegben nagy szükségünk van. Nálunk bevált.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.